Jurnalism Anul Sus

blogul studentilor la jurnalism

Andreea Marin Bănică şi Şcoala Mamelor la Galaţi – Eveniment organizat de OAMMR

Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi a găzduit, aseară, întâlnirea cu Andreea Marin Bănică şi Şcoala Mamelor. Cu sufletul plin de emoţie dar şi de curiozitate, invitatele au luat loc, rând pe rând, toate aşteptând acelaşi moment: sosirea Andreei Marin!

 

Întâlnirea a debutat cu prezentarea Proiectului Şcoala Mamelor, precum şi a motivaţiei care a făcut ca ceea ce era doar o idee la început, să fie pus pe hârtie şi, mai târziu, în practică.

Andreea Marin Banica

Apoi, mamele prezente la întâlnire au făcut un tur virtual al site-ului  www.scoalamamelor.ro, începând cu cele 4 secţiuni: Ai grijă de sănătateDezvoltă-te profesionalCunoaşte-şi drepturile si Comunică mai bine, continuând cu articole de interes general dintre care amintesc: Violența în familie – Noile modificări și completări aduse legii nr. 217/2003Cuvintele pot răniScrisoarea de intenţie si principii recomandateAnotimpul rece şi depresia, şi terminând cu ceea ce eu numesc Locul de taină al mamelor – adica Forum-ul. Acolo, pe Forum, mamele leagă prietenii, sunt solidare şi rup din experienţa lor de viaţă pentru “a da mai departe” .

 

“La bine şi la rău”

Statisticile arată că numărul femeilor şi al copiilor – victime ale violenţei domestice – este în creştere. Schimbarea poate începe cu o mărturie, şi îmi place să cred că povestea pe care am ascultat-o aseară la Galaţi este un început. Nu am să dau nume, pentru că numele este poate cel mai mic detaliu atunci când traversezi o astfel de cumpănă de viaţă. Indiferenţa celui care trebuia să îi fie alături “la bine şi la rău” i-au pus la încercare nu doar rezistenţa fizică şi morală, ci şi existenţa. Cel mai afectat în astfel de situaţii crâncene de viaţă este copilul. Puiul de om care aşteaptă de la părinţii săi dragoste, siguranţă, sprijin. Am schimbat câteva cuvinte cu această mămică, şi a câştigat toată admiraţia mea pentru că a găsit forţa să schimbe ceva! Pentru ea, şi pentru fetiţa ei.

Din păcate, multe femei, MAME, tac şi iau ca atare ceea ce li se întâmplă. Nu sunt de condamnat. De condamnat sunt vremurile în care trăim, şi cei responsabili de acest adevăr. Lupta însă, nu le aparţine lor. Şi nici rezultatul ei. Pe www.scoalamamelor.ro, la Secţiunea Cunoaşteţi drepturile, puteţi găsi informaţii complete despre Noile modificări și completări aduse legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie prin legea nr. 25/2012, şi puteţi beneficia de consiliere juridică gratuită! Expertul Şcoala Mamelor pe probleme juridice, un om deosebit, cu răbdarea şi dedicarea unui suflet de femeie, răspunde în fiecare zi la întrebările şi mesajele primite pe site. Este nevoie de cele mai multe ori de un singur pas, pentru a schimba macazul unei vieţi!

 

Copilul tău depinde de tine

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog pe Galaţi si Brăila au vorbit despre riscurile la care sunt predispuşi copiii ce provin din familii dezorganizate, cu o situaţie financiară precară sau fără acces la şcoală, dar şi despre serviciile pe care CPECA Galaţi – Brăila le pune la dispoziţia celor care au nevoie de sprijin.

 

Fii calculat/ă

Roxana Braga, specialistul în dezvoltare profesională care răspunde zi de zi la mesajele şi întrebările sosite pewww.scoalamamelor.ro, şi autoarea unor articole de mare utilitate precum: Educaţia Financiară – Primii PaşiCum să alcătuiesc un buget sau Fii competitivă, credibilă, a dat sfaturi tuturor invitatelor despre cum să îşi economisească banii, indiferent de venituri.

Andreea Marin Banica

Pentru mai multe informaţii despre cum să evoluezi, cum să alegi cariera potrivită, cum să completezi un CV sau o scrisoare de intenţie, dar şi pentru formare profesională puteţi intra pe www.scoalamamelor.ro, şi să scrieţi la Secţiunea Dezvoltă-te profesional.

Advertisements

About Mihaela Bândar

cutiacupraline.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on October 26, 2012 by in Evenimente and tagged , , , , .
%d bloggers like this: